2 november 2013
00:00

SK Höjden

Referat: Kålland - SK Höjden

Det blev en tidig morgon för oss i dag när skulle ta oss upp till Lidköping. 12.00 spelade vi i dag vår näst sista träningsmatch, och det var Kålland som stod för motståndet. Eftersom det var inomhusmatch så var det givetvis perfekta förutsättningar. De första 20 minuterna inleds på ett sätt där Kålland sätter exceptionellt hög press på oss. Med ofta flera spelare som pressade en och samma bollhållare samtidigt. denna typ av bandy är vi väldigt ovana vid att bemöta. Vi försöker att försöka spela oss runt deras första styrning, men när vi inte lyckas med det, blir vi alltmer stressade och Kålland fortsätter alltjämt att äga matchen, så tar vi en time out. Vi lägger upp en plan för hur vi ska hantera situationen. Väl ute på isen igen förändras inte matchbilden i önskad riktning, utan Kålland verkar få än mer bränsle, och eldar på. På de återstående 25 minuterna av första halvlek rullar Kålland in 4 mål.

I andra halvlek märks en mycket markant attitydförändring. Vi uppträder med betydligt mer pondus på planen. Vi börjar åka skridskor, äger mera boll och lyckas övervinna Kållands höga styrspel. Vi gör mål genom att Josef slår bollen på David på vänsterkanten som åker in i straffområdet och slår in den till Lindgren som mycket påpassligt håller sig framme o gör 1-0. Vi fortsätter att trumma på med mycket energi och ett spel genererar många lägen. Och det är mycket positivt att vi skapar mycket! Dock lyckades vi idag inte avsluta tillräckligt bra. Mot slutet gör vi dock ytterligare ett mål genom att John Edward tar sig in i straffområdet och blir neddragen. Straffen tar han själv hand om. Och eftersom domaren signalerar att endast 1 skott återstår av matchen, så passar han på att sätta skottet i mål. Så vi vinner andra halvlek med 2-0. Men eftersom Kålland vann första halvlek med 4-0, så vinner de matchen med 4-2. Och det är tyvärr ett rättvist resultat denna dag. Det finns mycket att prata om efter denna match, många detaljer. Det positiva att ta med oss är att vi gör en rejäl uppryckning i andra halvlek och visar att vi kan så mycket mer. Extra plus i kanten till Pär som på ett föredömligt sätt visade vilja och pondus trots underläge. Så avslutningsvis får man väl säga att det var tur att det inte var en seriematch. Två veckor återstår. O den tiden ska utnyttja på bästa sätt!